Αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας για 15χρονο μαθητή από τη Ναύπακτο

Αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας για 15χρονο μαθητή από τη Ναύπακτο

Αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας για 15χρονο μαθητή από τη Ναύπακτο 986 762 Δημήτρης Σαββίδης

Σε μια εποχή που τα μέσα ενημέρωσης κάνουν αγώνα για να μοιραστούν ότι πιο καταθλιπτικό νέο μπορούν, η νέα γενιά μας γεμίζει ελπίδα.

αργυρο μεταλλιο

Τεράστια επιτυχία για την Ελληνική αποστολή στην 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας–Αστροφυσικής Junior(IOAA-Jr) – Ο Ναυπάκτιος Γιώργος Μελίστας με ασημένιο μετάλλιο και δύο πρωτιές στην παρατήρηση στο τηλεσκόπιο και επί χάρτου!!

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση η Ελληνική ομάδα αρίστευσε κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια με τους μαθητές Γιώργο Μελίστα (1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και νυν 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου), Ανδρέα Τζιόλα (Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων και νυν Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων) και Νικόλα Κουστουμπάρδη (Πειραματικό Γυμνάσιο Παν. Πατρών), ένα χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Απόστολο Σαρακατσάνο (Μουσικό Σχολείο Βόλου) και μία Εύφημη Μνεία με τον μαθητή Απόστολο-Ταξιάρχη Κούρτη(5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και νυν 1ου ΓΕΛ Θέρμης Θεσσαλονίκης).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής Γιώργος Μελίστας έλαβε το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση στις Παρατηρήσεις με τηλεσκόπιο και το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση σε παρατηρήσεις επί χάρτου.

Η χώρα μας είχε και θα συνεχίσει να έχει λουλούδια που την κάνουν υπερήφανη. Είναι στο χέρι μας κάποτε να ξεκινήσουμε να τα καλλιεργούμε. Είναι στο χέρι μας να κλείσουμε τα αυτιά μας σε κάθε τηλεοπτικό περιεχόμενο που υποτιμάει τη νοημοσύνη μας. Μονάχα έτσι θα βοηθήσουμε αυτά τα λουλούδια να δυναμώσουν..