Βιογραφικό

Χρηματοδοτώ μονος μου κάθε μου δράση. Κρατάω τη φωνή και τη σκέψη μου ελέυθερη.
Van Oord tender Engineer

TENDER ENGINEER

Tender Engineer, Van Oord

2022–Σήμερα

Να που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα...

Επίσημα μέλος μιας υπέροχης ομάδας.Χρειάστηκε να αφιερώσω πολλές ώρες στο διάβασμα, τη στιγμή που άνοιγα την τηλεόραση και έβλεπα τον κάθε ένα και την κάθε μια να πλασάρει πλούσια και εύκολη ζωή δίχως κόπο.Χρειάστηκε να κάνω πρακτικές αμισθί σαν φοιτητής τα καλοκαίρια τη στιγμή που με ξεμυαλιζαν οι προτάσεις φίλων για διακοπές.Χρειάστηκε να ξυπνάω για 5 μήνες στις 5 το πρωί για να παρω το λεωφορείο για την ΕΑΒ στην Τανάγρα, όπου δουλέψα ξανά αμισθί για να προσθέσω μια σημαντική εργασιακή εμπειρία στο βιογραφικό μου.Χρειάστηκε να εργαστώ στη Βονταφον μοιράζοντας κάρτες στην πλατεία Κοτζιάς και στην Ομόνοια δίπλα σε καημένους τοξικομανείς, για να βγάλω τα προς το ζειν μου όταν αποφοίτησα και δεν έβρισκα δουλειά στον τομέα μου.Χρειάστηκε να δουλέψω σερβιτόρος και να κάνω μαθήματα μαθηματικών σε παιδάκια στην Αγγλία όσο έκανα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου.Χρειάστηκε να εργαστώ στο μάρκετινγκ μιας πετυχημένης ελληνικής εταιρείας υπό την επίβλεψη όμως του πιο τοξικού, άξεστου και αγενή μανατζερ, όταν αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα.Χρειάστηκε να χτυπήσω δεκάδες πόρτες στην Ελλάδα και να βιώσω την απόρριψη. Χρειάστηκε να αντέξω να βλέπω συχνά να προσλαμβάνονται λιγότερο ικανοί από μένα δίχως πτυχία και γνώσεις αλλά με πολιτικά μέσα και γνωριμίες.Χρειάστηκε να φύγω και πάλι για τα ξένα για να βρω όσα έψαχνα .Και τότε βρήκα μια υπέροχη εταιρεία που μου έδωσε τη βάση και ένα υπέροχο περιβάλλον για να εξελιχθώ. Και με την κατανόηση και την υποστήριξη των υπέροχων manager μου 4 χρόνια μετά αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα.Και κάπως έτσι βρίσκομαι σήμερα επίσημα σε μια από τις πιο κορυφαίες και πιο καινοτόμες εταιρείες θαλάσσιων κατασκευών στον πλανήτη. Μια εταιρεία με απίστευτη κουλτούρα και φοβερό περιβάλλον εργασίας. Μια εταιρεία που κάποτε ονειρευόμουν να δουλέψω για αυτήν...Θέλω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και τους καθηγητές μου. Με τη γνώση που μου προσέφεραν μπορώ σήμερα να αισθάνομαι ελεύθερος!Και αν έχω να πω κάτι στα νέα παιδιά είναι μονάχα αυτό... Κι όμως αν δεν τα παρατήσουμε μια μέρα τα όνειρα μας γίνονται πραγματικότητα.

Van Oord tender Engineer

temporary works design

 Mηχανολόγος Μηχανικός

Μηχανολόγος Μηχανικός, TWD

2018–2022

Εργάζομαι ύστερα από πολλές δυσκολίες και αγώνα στο επάγγελμα που σπούδασα. Μηχανολόγος Μηχανικός σε μια υπέροχη εταιρεία που καλλιεργεί και υποστηρίζει τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα. Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε συστήματα που αξιοποιούνται για επενδύσεις πράσινης ενέργειας όπως offshore wind industry projects.

Υπάλληλος στην εταιρεία ΛΑΛΙΖΑΣ

Υπάλληλος στην εταιρεία ΛΑΛΙΖΑΣ

2016–2017

Το 2016 αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Η εταιρεία ναυτιλιακών ειδών Λάλιζας μου δωσε την ευκαιρία που αναζητούσα. Μια πάρα πολύ πετυχημένη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο. Δυστυχώς ο manager μου σκότωνε κάθε τι υγιές κοντά του.  Πόνεσα και δέχτηκα τεράστια ψυχολογική πίεση και προσβολές. Την εταιρεία την αγάπησα και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό.Λίγο πριν εγκλοβιστώ σε ένα καζάνι που έβραζε και με σκότωνε σταδιακά αποφάσισα να παραιτηθώ. 

Σήμερα θυμάμαι μονάχα τις όμορφες στιγμές που έζησα με όλους τους συναδέλφους.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

Μεταπτυχιακό στη Μηχανική Πετρελαίου, Heriot Watt , Distinction

2015-2016

Aντιπροσώπευσα την Ελλάδα ανάμεσα σε 110 φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου.Για ένα χρόνο γνώρισα και ήρθα σε επαφή με φοιτητές από όλα τα μέρη της γης. Ινδία, Ευρώπη, Ασία, Αφρική, άνθρωποι από όλες τις χώρες ήταν εκεί. Η καθημερινή συμβίωση με ανθρώπους από διαφορετική καταγωγή, κουλτούρα, θρησκεία και γλώσσα με έκανε να δω τη ζωή διαφορετικά. Έβαλα στόχο να εμπνεύσω με την παρουσία μου τους υπόλοιπους λαούς για την ποιότητα και την αξία της Ελλάδας. Με συνεργασία και πολύ κόπο, καταφέραμε παρέα με 2 υπέροχους Έλληνες να ξεχωρίσουμε. Γίναμε η λεγόμενη "greek mafia" , όπως μας αποκαλούσαν καθηγητές και συμμαθητές. 1 χρόνο μετά αποφοιτούσαμε ανάμεσα στους 10 πρώτους με τον τίτλο Distinction στο πτυχίο μας. Η Ελλάδα μας συνέχιζε να κάνει τη διαφορά...

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις

2015

Η αγάπη μου για την Ελλάδα. Το πάθος να ξεπερνώ τα όρια μου . Η αγάπη για τη γαλανόλευκη.

Για την πατρίδα και την πίστη στο αδύνατο, αποφάσισα με λίγα λόγια να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών. Δηλωμένος αρχικά στην αεροπορία, με ρώτησαν δύο φορές για να σιγουρευτούν πως καταλάβαινα τι ζητάω. Ζητούσα μετάταξη απο το σώμα αεροπορίας στο σώμα των Ειδικών Δυνάμεων. Ήμουν αποφασισμένος να γίνω Αλεξιπτωτιστής. Η λαμπερή πουλάδα στο στήθος των Αλεξιπτωτιστών ήταν η μεγάλη μου έμπνευση.

Το καθημερινό πρόγραμμα για πολλούς δύσκολο, για πολλούς ψυχοφθόρο για πολλούς εξαντλητικό. Μα στο δικό μου μυαλό υπήρχε μόνο ένας στόχος. Να ανήκω κάποτε στην τιμημένη οικογένεια των Αλεξιπτωτιστών.

Προσπερνώντας καθημερινές δυσκολίες (απαιτητική εκπαίδευση), δύσκολους ανθρώπους ( αυταρχικούς "παλιούς" ) και τις συνθήκες αυπνίας, έφτασε η μέρα που θα καλούμασταν να εγκαταλείψουμε το αεροσκάφος στα 1000 πόδια εκεί ψηλά. Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο ανδριωθήκαμε, φορέσαμε τον εξοπλισμό, νιώσαμε ευγωμοσύνη για όσα η ζωή μας είχε προσφέρει μέχρι εκείνη τη μέρα και ανεβήκαμε στο C-130. Οι σκέψεις μας πετούσαν στους γονείς, τους φίλους και όλους όσους αγαπάμε λίγο πριν κληθούμε να μετρήσουμε τα βήματα για την έξοδο από "πόρτα αρχηγού" .

Μια ανάσα, δυνατός χτύπος της καρδιάς και πριν καλά καλά το καταλάβουμε πετούσαμε ελεύθεροι ψηλά στον αέρα. Ελλάδα μου, Θεέ μου , Ζωή μου σας ευχαριστώ ψιθύρισα μέσα μου αγναντέυοντας τη θέα από εκεί ψηλά.Ήταν η μοναδικότερη εμπειρία για την οποία άξιζαν οι 9 μήνες δοκιμασίας. Να βλέπεις την Ελλάδα από ψηλά.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][movedo_video video_link="https://www.youtube.com/watch?v=Ff-ZPcLgDQ4&t=47s"][/vc_column][/vc_row]

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εθελοντική Εργασία 2014

Εργάστηκα για 7 μήνες στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ως μηχανολόγος. Μπορεί για αρκετούς μήνες να ξυπνούσα στις 5 το πρωί για να πάρω το λεωφορείο της εταιρείας και να επιστρέφω καθημερινά κουρασμένος αλλά κέρδισα μια μεγάλη εμπειρία. Μπορεί να μην πληρώθηκα με χρηματικές απολαβές, αλλά πληρώθηκα με γνώση και εμπειρία. Εργαλεία σημαντικότατα για την μελλοντική μου καριέρα. Κινητήρες αεροσκαφών, προπέλες ελικοπτέρων, τομέας ανθρακονημάτων καθώς και το εργαστήριο υλικών ήταν μερικοί από τους τομείς που πέρασα. 

                                                                               

ergasia kartokiniti

Part-time εργαζόμενος στη Vodafone

Προώθηση Καρτοκινητής, Vodafone

2013–2014

Tο τελευταίο έτος των σπουδών μου, εργάστηκα στην προώθηση καρτοκινητής για την εταιρεία Vodafone. Πρωινά στην πλατεία Κοτζιά και βράδυ σε αγώνες ποδοσφαίρου στο Καραϊσκάκη. Η εμπειρία μου αυτή μου πρόσφερε πολλά σημαντικότερα εφόδια από όσα μου πρόσφερε το πολυτεχνείο. Γνώρισα τους κινδύνους που κρύβει το πεζοδρόμιο. Επικοινώνησα  με κάθε λογής άνθρωπο. Στην πλατεία Ομόνοιας ένα απόγευμα, γνώρισα τι θα πει "καταραμένη αρρώστια και ναρκωτικά" . Δεν φοβάμαι τίποτα εκεί έξω, γιατί η ζωή με έφερε κοντά με κάθε λογής κατάσταση...Αυτή η δουλειά ήταν για μένα, ίσως από τα μεγαλύτερα σχολεία.

ergasia kartokiniti

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ

Μηχανολόγος Μηχανικός, Πολυτεχνείο Βόλου

2008–2014

Αν τα φοιτητικά χρόνια είχαν γεύση θα ταν η πιο γλυκιά.

Κάπου εκεί κοντά στο τέλος του 2008 περνούσα 9ος στο Πολυτεχνείου Βόλου. 5 χρόνια μετά (και μερικούς μήνες) αποχαιρετούσα την πανέμορφη αυτή πόλη με τις πιο γλυκές αναμνήσεις. 

Στο ταξίδι μου για την κατάκτηση του τίτλου του Μηχανολόγου Μηχανικού συνάντησα ανθρώπους που με δίδαξαν πολλά περισσότερα από γνώσεις μηχανικής. Οι καθηγητές μου με δίδαξαν ήθος, συνεργασία και πίστη στο στόχο. Γράφοντας σήμερα αυτές τις σειρές, αισθάνομαι ευγώμων για τους καθηγητές μου. Άνθρωποι που έμελε να γίνουν τα πρότυπα που αναζητούσα για την υπόλοιπη ζωή μου.