Βιογραφικό

Χρηματοδοτώ μονος μου κάθε μου δράση. Κρατάω τη φωνή και τη σκέψη μου ελέυθερη.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

Μεταπτυχιακό στη Μηχανική Πετρελαίου, Heriot Watt , Distinction

2015-2016

Το μεταπτυχιακό μου στην γλυκιά Σκωτία ήταν ακόμα μια στάση στο ταξίδι της γνώσης.

Ζωή και συνεργασία για πρώτη φορά σε ένα διεθνές περιβάλλον.Για ένα χρόνο γνώρισα και ήρθα σε επαφή με φοιτητές από όλα τα μέρη της γης. Ινδία, Ευρώπη, Ασία, Αφρική, άνθρωποι από όλες τις χώρες ήταν εκεί. Συνεργασία, κατανόηση, ομαδικότητα ήταν εκεί επίσης.

Η καθημερινή συμβίωση με ανθρώπους από διαφορετική καταγωγή, κουλτούρα, θρησκεία και γλώσσα με έκανε να δω τη ζωή διαφορετικά. Κατανόησα πως οι λαοί περισσότερο μοιάζουν παρά διαφέρουν. Είδα πως αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τους ανθρώπους είναι η ανθρωπιά, η καλοσύνη, η αγάπη.

Παρών σε ένα διεθνές και απαιτητικό περιβάλλον ένιωσα την ανάγκη να ξεχωρίσω. Ήμουν εκεί ως ο Δημήτρης, ο Έλληνας και όχι ως ο απλός Δημήτρης. Ήθελα από την πρώτη στιγμή να κάνω περήφανη τη χώρα μας. Ήθελα να εμπνεύσω με την παρουσία μου τους υπόλοιπους λαούς για την ποιότητα και την αξία της Ελλάδας. Με συνεργασία και πολύ κόπο, καταφέραμε παρέα με 2 υπέροχους Έλληνες να ξεχωρίσουμε.

Παρέα με τον Αναστάση Συμεωνίδη και το Μηνά Τσοκόπουλο βάλαμε στόχο να αποφοιτήσουμε ανάμεσα στους πρώτους. Ο στόχος παραήταν τολμηρός μιας και θα καλούμασταν να συναγωνιστούμε επαγγελματίες

 με χρόνια εμπειρίας και γνώσεων. Μα εμείς είχαμε για όπλο μας την πηγαία επιθυμία του Έλληνα να φωτίζει το περιβάλλον. Γίναμε η λεγόμενη "greek mafia" , όπως μας αποκαλούσαν καθηγητές και συμμαθητές.

1 χρόνο μετά αποφοιτούσαμε ανάμεσα στους 10 πρώτους με τον τίτλο Distinction στο πτυχίο μας. Η Ελλάδα μας συνέχιζε να κάνει τη διαφορά...

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις

2015

Η αγάπη μου για την Ελλάδα. Το πάθος να ξεπερνώ τα όρια μου . Η αγάπη για τη γαλανόλευκη.

Για την πατρίδα και την πίστη στο αδύνατο, αποφάσισα με λίγα λόγια να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών. Δηλωμένος αρχικά στην αεροπορία, με ρώτησαν δύο φορές για να σιγουρευτούν πως καταλάβαινα τι ζητάω. Ζητούσα μετάταξη απο το σώμα αεροπορίας στο σώμα των Ειδικών Δυνάμεων. Ήμουν αποφασισμένος να γίνω Αλεξιπτωτιστής. Η λαμπερή πουλάδα στο στήθος των Αλεξιπτωτιστών ήταν η μεγάλη μου έμπνευση.

Το καθημερινό πρόγραμμα για πολλούς δύσκολο, για πολλούς ψυχοφθόρο για πολλούς εξαντλητικό. Μα στο δικό μου μυαλό υπήρχε μόνο ένας στόχος. Να ανήκω κάποτε στην τιμημένη οικογένεια των Αλεξιπτωτιστών.

Προσπερνώντας καθημερινές δυσκολίες (απαιτητική εκπαίδευση), δύσκολους ανθρώπους ( αυταρχικούς "παλιούς" ) και τις συνθήκες αυπνίας, έφτασε η μέρα που θα καλούμασταν να εγκαταλείψουμε το αεροσκάφος στα 1000 πόδια εκεί ψηλά. Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο ανδριωθήκαμε, φορέσαμε τον εξοπλισμό, νιώσαμε ευγωμοσύνη για όσα η ζωή μας είχε προσφέρει μέχρι εκείνη τη μέρα και ανεβήκαμε στο C-130. Οι σκέψεις μας πετούσαν στους γονείς, τους φίλους και όλους όσους αγαπάμε λίγο πριν κληθούμε να μετρήσουμε τα βήματα για την έξοδο από "πόρτα αρχηγού" .

Μια ανάσα, δυνατός χτύπος της καρδιάς και πριν καλά καλά το καταλάβουμε πετούσαμε ελεύθεροι ψηλά στον αέρα. Ελλάδα μου, Θεέ μου , Ζωή μου σας ευχαριστώ ψιθύρισα μέσα μου αγναντέυοντας τη θέα από εκεί ψηλά.Ήταν η μοναδικότερη εμπειρία για την οποία άξιζαν οι 9 μήνες δοκιμασίας. Να βλέπεις την Ελλάδα από ψηλά.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][movedo_video video_link="https://www.youtube.com/watch?v=Ff-ZPcLgDQ4&t=47s"][/vc_column][/vc_row]

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εθελοντική Εργασία 2014

Εργάστηκα για 7 μήνες στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ως μηχανολόγος. Μπορεί για αρκετούς μήνες να ξυπνούσα στις 5 το πρωί για να πάρω το λεωφορείο της εταιρείας και να επιστρέφω καθημερινά κουρασμένος αλλά κέρδισα μια μεγάλη εμπειρία. Μπορεί να μην πληρώθηκα με χρηματικές απολαβές, αλλά πληρώθηκα με γνώση και εμπειρία. Εργαλεία σημαντικότατα για την μελλοντική μου καριέρα. Κινητήρες αεροσκαφών, προπέλες ελικοπτέρων, τομέας ανθρακονημάτων καθώς και το εργαστήριο υλικών ήταν μερικοί από τους τομείς που πέρασα. 

Η εμπειρία ανεκπλήρωτη, γνώρισα από κοντά ίσως μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες, είδα τεχνολογίες αιχμής και βίωσα την πραγματικότητα μιας ελληνικής επιχείρησης. Αν και απογοητεύτηκα συχνά από την έλειψη οργάνωσης και υποδομών η συνολική μου εντύπωση ήταν θετική. Εύχομαι κάποτε οι ελληνικές βιομηχανίες να έχουν το αντίστοιχο επίπεδο με τις βιομηχανίες που γνώρισα αργότερα στο εξωτερικό. Εύχομαι η σύνδεση των φοιτητών με τις βιομηχανίες να ναι ουσιαστικός και οι συνθήκες εργασίες να βελτιωθούν. Κυρίως εύχομαι οι βιομηχανίες να μη χειραγωγούνται από πολιτικά συμφέροντα και να διοικούνται από άξιους ανιδιοτελείς επιχειρηματίες.

                                                                               

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ

Μηχανολόγος Μηχανικός, Πολυτεχνείο Βόλου

2008–2014

Αν τα φοιτητικά χρόνια είχαν γεύση θα ταν η πιο γλυκιά.

Κάπου εκεί κοντά στο τέλος του 2008 περνούσα για πρώτη φορά την πόρτα του Πολυτεχνείου Βόλου. 5 χρόνια μετά (και μερικούς μήνες) αποχαιρετούσα την πανέμορφη αυτή πόλη με τις πιο γλυκές αναμνήσεις. 

Στο ταξίδι μου για την κατάκτηση του τίτλου του Μηχανολόγου Μηχανικού συνάντησα ανθρώπους που με δίδαξαν πολλά περισσότερα από γνώσεις μηχανικής. Οι καθηγητές μου με δίδαξαν ήθος, συνεργασία και πίστη στο στόχο. Γράφοντας σήμερα αυτές τις σειρές, αισθάνομαι ευγώμων για τους καθηγητές μου. Άνθρωποι που έμελε να γίνουν τα πρότυπα που αναζητούσα για την υπόλοιπη ζωή μου.

  • Καθηγητής Γ.Χαϊδεμενόπουλος, ο καθηγητής που μου μαθε τα πάντα γύρω από τα μεταλλικά υλικά.Τα στοιχεία εκείνα που τα κάνουν δυνατά αλλά και καμιά φορά εύθραυστα στα συγκεντρωμένα φορτία. Πολλές φορές τα παρομοίασα με τον ίδιο τον άνθρωπο. Δυνατός, που σκληραίνει από τις δοκιμασίες αλλά καμιά φορά ευάλωτος συνάμα.

  • Καθηγητής Γ. Σαχαρίδης, με έμαθε βελτιστοποίηση των συστημάτων παραγωγής.Πως βελτιώνουμε διαδικασίες και αύξηση της παραγωγικότητας . Με έμαθε πάνω από όλα όμως με το παράδειγμα του να είμαι άνθρωπος και όχι μηχανή. Όση βελτίωση και αν χωρά σε ένα σύστημα, πάντα να χω στο νου μου τους ανθρώπους και τα συναισθήματα.

  • Καθηγητής Π. Σταμάτης.Μας έμαθε τα πάντα γύρω από τη θερμοδυναμική και τη δύναμη που μπορεί να χει η θερμότητα. Αεροσυμπιεστές, στρόβιλοι καθώς και άλλα συστήματα με τα πιο κατανοητά λόγια. Ο ίδιος άνθρωπος ζεστός δεν ξέχναγε να μας χαμογελά και να μας κλέβει για τσίπουρα μετά το μάθημα. Έφυγε νωρίς όμως και μαζί του πήρε τις πιο γλυκές μας αναμνήσεις. 

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για όλους εκείνους τους υπέροχους ανθρώπους που με έκαναν να σκέφτομαι σα μηχανικός . Μα πάνω από όλα με έκαναν να λειτουργώ ως άνθρωπος. Σας ευχαριστώ και εύχομαι να σας κάνω περήφανους εντός και εκτός Ελλάδος.